Programma

 

Boerenlandfair 2016

Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een leuk en gevarieerd programma samen te stellen, met gezellige muziek en leuke demonstraties. Wilt u in de tussentijd op de hoogte blijven van onze fair? Neem dan regelmatig een kijkje op onze nieuwe Facebookpagina.

Heel weekend feest

Onze Boerenlandfair maakt natuurlijk onderdeel uit van het Dorpsfeest Westerland. Dat betekent een heel weekend lang feest, met op zondag onze fair. Maar op zaterdag gebeurt er ook genoeg, vooral op sportief gebied. Nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op de website van onze moederorganisatie het Dorpsfeest Westerland.

Het volledige programma van beide dagen, inclusief de aanvangstijden van alle programma-onderdelen kunt u vinden op ons programma-overzicht.

 

De Boerenlandfair op zondag 17 juni duurt van 11.00 tot 16.30 uur.

 

 

Harmonie-orkest Apollo

 

Om 11.00 uur opent Harmonie-orkest Apollo onze Boerenlandfair weer met gezellige muziek!

 

Wandeltocht “Mooi Wieringen” SportNu

SportNu houdt tijdens de Boerenlandfair een wandeltocht langs de mooiste plekjes op Wieringen. Startpunt van deze tocht is tegenover de ingang van de Boerenlandfair. Voor meer informatie en deelname aan deze wandeltocht, die de wandelaars over verhard en onverhard terrein voert gaat u naar de website van SportNu. Wandelaars kunnen kiezen uit drie afstanden: 10 km, 15 km en 20 km.

 

Boogschieten door Mbsov

De afdeling boogschieten van het MarineBedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging geeft gedurende de dag demonstraties boogschieten op het grote demonstratieveld.

Muziek en dans met de Papillon

Veronika Bas is aanwezig met haar Papillon, een nostalgische – in heldere kleuren geschilderde – houten woonwagen met ingebouwd (draai)orgel. De Papillon en Veronica zorgen voor gezelligheid en sfeer!

 

 

ATJ Owls

 

Gedurende de fair zijn ATJ Owls en een hoefsmid te zien.

 

Eenpersoonsconcerten van Ebele

 

Rasartiest Ebele is aanwezig met zijn oude biechtstoel en geeft tijdens de Boerenlandfair ‘Eenpersoonsconcerten’, zoals hij het zelf noemt. Dit is straattheater in zijn puurste vorm.

 

 

 

Expositie en live muziek

Gedurende de openingsuren van de Boerenlandfair is in de tegenover het fairterrein gelegen Nicolaaskerk een vrij toegankelijke expositie te zien van mozaïek-kunstwerken van Tonny Steigstra en Riet Sloots. Naast kunst zijn er ook gebruiksvoorwerpen te zien, zoals tableaus, potten en tafeltjes van mozaïek.

 

Aansluitend aan de Boerenlandfair (na circa 16.30 uur) is er live muziek in de grote tent op het terrein. Dit jaar treedt Willem Spans op; zijn af en toe bijna humoristische optredens kenmerken door lekker in het gehoor liggende muziek. Dit optreden is vrij toegankelijk en vormt de afsluiting van een heel weekend feest in Westerland!

 

 

 

 

 

Hond mee?

De Boerenlandfair is een echt buitenevenement en om die reden nemen veel bezoekers hun hond mee. Dat mag, maar let er wel op dat andere bezoekers geen last van uw hond hebben. Bovendien geldt op ons terrein een aanlijnplicht. En eventuele ‘ongelukjes’ dient u direct zelf op te ruimen.

 

Adres en route

U vindt de Boerenlandfair op de hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland, tegenover de kerk. Let op: er geldt een parkeerverbod (wegsleepregeling) op de Westerlanderweg en de Zuiderkerkerlaan.

Toegang: 2 euro p.p. Kinderen t/m 14 jaar en parkeren zijn gratis. Parkeren kan op het parkeerterrein op de hoek Oosterdamsterweg/Zuiderkerkerlaan. Volg hiervoor de P-borden ‘Dorpsfeest/Fair’. Vanaf het parkeerterrein loopt u via de pittoreske Zuiderkerkerlaan (of ‘Kerkelaantje’ zoals het in Westerland wordt genoemd) omhoog naar het fairterrein. Bezoekers die minder goed ter been zijn kunnen zich melden bij onze verkeersregelaars. Zij zullen u verder op weg helpen.

Klik hier voor een kaart van de locatie.

 

Weten welke leuke en gezellige uitjes er nog meer te vinden zijn in Hollands Kroon? Kijk op

 

Pinnen

Om even rekening mee te houden; op de fair kunt u bij sommige standhouders pinnen, bij andere juist weer niet. Het is daarom handiger om contant geld mee te nemen naar onze Boerenlandfair.

Er is wel een mogelijkheid om extra contant geld te pinnen bij onze kassawagen naast de grote feesttent. Hier kunt u maximaal 50 euro contant geld pinnen.

 

 

 

Copyright 2017 Stichting Dorpsfeest Westerland/Boerenlandfair Westerland

Reacties zijn gesloten.